اندیکاتور RSI

  • آر اس ای یا شاخص قدرت نسبی به انگلیسی (Relative Strength Index که به طور خلاصه RSIخوانده می شود) یک اندیکاتور برای سنجش بزرگی تغییرات اخیر قیمت است .
  • شاخص قدرت نسبی یکی از محبوب ترین اندیکاتور هاست که توسط Welles Wilder ایجاد شده است.
  • آر.اس.آی یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که در اواخر دهه 1970 میلادی بوجود آمده است و معامله گران میتوانند ار آن برای بررسی عملکرد سهام “در طی یک دوره معین ” استفاده کنند. در واقع آر.اس.ای یک اندیکاتور مومنتوم (   (Momentumاست که میزان حرکات قیمت و همچنین سرعت این حرکات را اندازه گیری میکند.آر.اس.ای بسته به مشخصات معامله گر و معاملات تجاری شان می تواند وسیله ای بسیار مفید باشد.

جونیور ولز وایلدر در سال 1978 اندیکاتور آر.اس.آی را پدید آورد.

وی در کتاب مفاهیم جدید در سیستمهای معاملات فنی ، اندیکاتور های تحلیل تکنیکال را معرفی کرده است که میتوان از این بین به اندیکاتور آر.اس.آی، اندیکاتور سهموی

(Parabolic SAR) اندیکاتور میانگین محدود واقعی (Average directional Index)

و اندیکاتور میانگین حرکت جهت دار (Average Directional Index) اشاره کرد.

وایلدر قبل از اینکه تحلیلگر شود، مهندس مکانیک بود و در زمینه مشاور املاک فعالیت میکرد. او در سال 1972 معامله سهام خود را آغاز کرد اما چندان موفق نبود.

چند سال بعد وایلدر مجموعه ای از تجربیات و تحقیقات خود در زمینه فرمول های ریاضیات و اندیکاتور ها را گردآوری کرد که بعدا مورد استفاده بسیاری از معامله گران در سرتاسر جهان قرارگرفت. کتاب وی تنها در شش ماه نوشته شده است و علی رغم آنکه قدمتش به دهه 1970 میلادی بر میگردد، اما امروز مرجع بسیاری از چارتیستها و معامله گران است.

  • اندیکاتور RSI کاربرد های متنوعی در تحلیل تکنیکال دارد.این کاربردها شامل موارد زیر است:
  • پیدا کردن مناطق قابل اشباع خرید و فروش
  • دریافت سیگنال های خرید و فروش
  • پیدا کردن واگرایی ها در قیمت

 

 

 

 

 

پیداکردن مناطق اشباع خرید و فروش

همانطور که ذکر شد نمودار این اندیکاتور بین دو عدد 0 تا 100 نوسان میکند.هر زمان که نمودار به زیر عدد 30 بیاید، به معنی این است که قیمت سهم از میانگین ضرر 14 روز اخیر (اگر اندیکاتور روی 14 روز تنظیم شده باشد) خیلی پایین تر است و مقدار این کاهش بیش از حد معمول بوده است. در واقع این به معنی این است که فروشنده ها در حال افراط کردن هستند و سهم در منطقه اشباع فروش است و احتمالا این حالت چندان پایدار نخواهد بود.این تفسیر به معنی سیگنال خرید نیست اما میتواند یک هشدار به فروشنده ها باشد. بر عکس اگر اندیکاتور RSI به بالای 70 و هرچه نزدیک تر به 100 برسد به معنی این است که خریداران در حال افراط هستند و سهم در منطقه اشباع خرید است. این میتواند یک هشدار برای خریداران باشد و باید انتطار تعدیل قیمت را داشته باشیم. در تصویر زیر میبینیم که این انتظار برآورد شده است.

  • هر زمان که RSI از منطقه اشباع فروش (محدوده 30) خارج شود و بالا رود.
  • هر زمان RSI از پایین محدوده میانی (RSI=50) را به بالا قطع کند.
  • هر زمان خط روند نزولی در RSI شکسته شود.
  • سیگنال فروش
  • هر زمان RSI از منطقه اشباع خرید (محدوده 70) خارج شود و پایین بیاید.
  • هر زمان RSI از بالا محدوده میانی (RSI=50) را به پایین قطع کند.
  • هر زمان خط روند صعودی در RSI شکسته شود.

در اندیکاتور RSI دو ناحیه به نامهای اشباع خرید و اشباع فروش وجود دارد که نشانگر کند شدن و اتمام خرید و فروشهای افراطی می باشد. به بیان دیگر زمانی که به ناحیه زیر 30 در اندیکاتور RSI می رسیم کم کم شاهد کاهش فروشهای افراطی در بازار هستیم و احتمالا قدرت خرید در بازار افزایش پیدا خواهد کرد و زمانی که در ناحیه 70 به بالا هستیم احتمالا خریدهای افراطی رو به پایان است و توقع داریم که فشار خریداران کاهش یابد و شاهد عرضه پر قدرت در بازار باشیم

سیگنال خرید

گاهی اوقات در بازار شاهد عدم جذابیت قیمت برای خریداران و همچنین شتاب زدگی فروشندگان هستیم که در این حالت بوجود می آید که فروش افراطی در بازار و با حجم بالا اتفاق می افتد.

در این شرایط نمودار RSI در زیر سطح 30 خواهد داشت به مرور زمان فروشهای افراطی تضعیف خواهند شد و شرایطی بوجود می آید که مجددا تمایل خریداران برای ورود به بازار افزایش می یابد؛ در این شرایط شاخص RSI شروع به رشد خواهد کرد و زمانی که سطح 30 از پایین به بالا شکسته شود سیگنال خرید را صادر می کند.

 

سیگنال فروش

افزایش تقاضا و ورود به نقدینگی سنگین به بازار باعث افزایش تدریجی قیمت خواهد شد و این روند مادامی که قیمتها برای خریداران دارای جذابیت باشند ادامه خواهد داشت.

افزایش قیمت و کاهش خرید های افراطی شرایطی را به وجود می آورد که به آن شباع خرید می گویند و در این حالت غول بزرگ سرمایه به تدریج اقدام به فروش خواهد کرد و با توجه به اینکه جمعیت خریداران در بازار کاهش یافته است، قیمتهای پایین تری برای خرید جذابیت پیدا می کنند که این مسئله باعث کاهش قیمت گزینه سرمایه گذاری خواهد شد.

در این حالت شاهص RSI شروع به نزول از ناحیه اشباع خرید (سطح بالای 70) خواهد کرد و شکست سطح 70 خبر خوبی برای دارندگان این سهم نخواهد بود و این یعنی تمایل بالای سرمایه گذاران برای فروشهای بیشتر.

 

حد ضرر در استراتژی معاملاتی با RSI

حد ضرر پایین ترین کندلی است که شما واگرایی مثبت را بر اساس آن نقطه تشخیص داده اید.

در شکل زیر این موضوع به خوبی قابل مشاهده است. همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، نشانگر RSI اگر به عنوان ابزاری مستقل برای دریبافت سیگنال مورد استفاده قرار بگیرد، می تواند بسیاری از سیگنال های نادرست یا نارس را ارائه دهد. بنابر این باید حتما به حد ضرر این سیستم پایبند باشید

 

حد سود در استراتژی معاملاتی با RSI

قانون اساسی RSI بیان می کند که شما باید معامله خود را تا زمان دریبافت سیگنال فروش از شاخص RSI باز بگذارید. این سیگنال فروش می تواند یک سیگنال Overbought باشد، همچنین واگرایی منفی RSI اما معقول است زمان را برای سیو سود از دست ندهیم.

بنابراین فروش پله ای میتواند بهترین گزینه باشد. با دیدن اولین نشانه باید یک پله فروش انجام دهید تا در نهایت سود کامل خود را بدست آورید. سیگنال فروش هایی که این سیستم صادر خواهد کرد به قرار زیر است:

واگرایی درRSI

این اندیکاتور یکی از بهترین اندیکاتور ها برای تشخیص واگرایی می باشد و در صورتی که در کنار مکدی بر روی ضعف در روند اتفاق نظر داشته باشد به احتمال بسیار زیادی باید شاهد برگشت قیمت باشیم.

واگرایی زمانی در RSI رخ می دهد که شاهد ناهماهنگی بین نمودر قیمت و نمودار RSI باشیم که در این حالت شاهد ضعفی در روند هستیم که ممکن است جهت حریکت قیمت را کاملا تغییر دهد.

 

 

خط روند بر روی نمودار RSI

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *